Liderul de piață Samsung GQ43Q60T a prezentat noile televizoare QLED 4K de înaltă rezoluție în februarie 2020. Seria Q60T la prețuri accesibile este noul model entry-level și va fi disponibil în aprilie 2020 în 6 dimensiuni de la 108 cm (43 inci) la o dimensiune impresionantă a ecranului de 214 cm (85 inci). Televizoarele din seria Q60T au noua tehnologie dual LED cu noul procesor Quantum Lite, numeroase funcții SmartTV, control vocal și un tuner triplu încorporat, cu funcție de înregistrare.

Samsung GQ43Q60T

REVIEW Samsung GQ43Q60T

Samsung GQ43Q60T într-un singur test

Pentru testul nostru practic, am optat pentru cel mai mic model, cu o dimensiune a ecranului de 108 cm, și l-am testat pentru caracteristici, ergonomie și calitate a imaginii și procesării.

Samsung GQ43Q60T este livrat bine protejat cu picioarele ambalate separat, o telecomandă inteligentă și un cablu de alimentare. Din punct de vedere vizual, televiziunea face o impresie de înaltă calitate. Șasiul îngust din plastic măsoară puțin peste 5 cm în diametru și, cu cadrul său de afișare subțire și picioarele înguste, arată extrem de subțire și filigran. Telecomanda inteligentă inclusă are nevoie de doar câteva butoane și este, de asemenea, foarte ușor de reținut.

Dacă doriți să atârnați 43 incher pe perete, aveți nevoie și de un suport de perete VESA 200 x 200 adecvat. Cu suportul plat Samsung WMN650M , televizorul QLED poate fi agățat aproape perfect ca o imagine.

Samsung GQ43Q60T

Dotare Samsung GQ43Q60T

Echipamentul Samsung GQ43Q60T este extins și este actualizat.Începând cu SmartTV incluzând servicii de streaming 4K la Smart Home și control vocal la un triplu tuner cu teletext și HbbTV, totul este la bord.

SmartTV rapid cu servicii de streaming 4K

Sistemul de operare actual Tizen 5.5 și noul Samsung Smart Hub sunt utilizate în Samsung GQ43Q60T. Sistemul de operare și funcțiile SmartTV funcționează ușor și rapid datorită hardware-ului puternic (procesor cu 4 nuclee și 4 GB RAM). Smart Hub-ul clar conceput vă oferă acces la dispozitive externe ( consolă de jocuri , player Blu-Ray 4K ), biblioteci media, servicii de streaming și program de televiziune cu o singură apăsare a unui buton . Toate serviciile de streaming cunoscute și importante, precum Amazon Prime Video , Disney + și Netflix, sunt preinstalate și oferă o selecție mare de conținut 4K de înaltă rezoluție cu HDR.

Casă inteligentă

Prin aplicația SmartThings, aparatele de uz casnic, cum ar fi interfonul video sau lămpile din casă, pot fi conectate în rețea și pot fi controlate în mod convenabil prin intermediul televizorului. Controlul vocal Bixby este de asemenea la bord și funcționează fără probleme. Dacă doriți să operați televizorul prin Alexa, aveți nevoie și de un difuzor Amazon Echo Dot .

Televizor 4K cu funcție de înregistrare USB

Un tuner triplu capabil 4K este disponibil pentru recepția de televiziune, care este potrivit atât pentru antenă, televiziune prin cablu și recepție prin satelit. La test, tunerul triplu s-a convins cu timpii de comutare rapide de 1-2 secunde. Înregistrarea este, de asemenea, posibilă. Cu toate acestea, este necesar un stick USB adecvat sau un hard disk extern USB .

calitatea picturii

Samsung GQ43Q60T este echipat cu un ecran QLED de înaltă rezoluție QK cu noua tehnologie LED dual. Cu lumina de fundal LED dual, pot fi afișate simultan două temperaturi de culoare (lumină rece și caldă). Ecranul QLED cu 50 Hz nativ funcționează cu un panou VA Edge LED în legătură cu noul procesor de imagini Quantum Lite. Pe lângă spațiul de culoare extins, cu peste 1 miliard de fațete de culoare, QLED poate prelucra, de asemenea, extensia de contrast HDR10 și afișarea acestuia cu un contrast extrem de ridicat.

Poză razătoare la 4K cu HDR

În testul practic, televizorul QLED de 43 inci a afișat un afișaj uniform iluminat, fără pete sau erori de pixeli. În filmul nostru de testare ( Avengers: Endgame în rezoluție 4K pe Ultra HD Disc ), Samsung GQ43Q60T a arătat o calitate înaltă a imaginii. Imaginea este caracterizată de culori bogate și un nivel ridicat de detalii, chiar și cu mișcări rapide. În personajul de film Rocket Raccoon (rac, numit și iepure), fiecare păr din blana lui era vizibil. Ecranul negru este, de asemenea, foarte satisfăcător, dacă nu chiar 100% perfect.

Ascutit chiar si cu HD si SD

Din păcate, conținutul 4K de înaltă rezoluție nu este întotdeauna disponibil. Canalele TV, în special, deseori sunt difuzate numai în HD și uneori chiar și la calitate SD. Dar și aici, procesorul Quantum Lite face o treabă excelentă și asigură o îmbunătățire a dimensiunilor 4K. Totuși, procesorul își atinge limitele cu semnale analogice.

Calitatea sunetului

Sunetul poate fi, de asemenea, auzit pentru a se potrivi cu imaginea bună. Sistemul audio integrat 2.0 canale este foarte bine coordonat și asigură un sunet puternic cu voci clar de înțeles. Contrabasistul lipsă se observă în scenele pline de acțiune. În gama de frecvențe joase, în special atunci când cântă bas, Samsung Q60T rămâne rapid fără aer. O bară de sunet externă vă poate ajuta aici.

Sfatul nostru: Samsung HW-Q60R SoundBar cu subwoofer wireless oferă 360 wați și creează un adevărat teatru acasă atmosferă cu un bas greu.

Concluzie Samsung GQ43Q60T

Noul televizor QLED 4K Samsung GQ43Q60T este un SmartTV low cost din ultima generație. Echipamentul include SmartTV cu servicii de streaming 4K, SmartThings cu control vocal Alexa și Bixby, precum și un triplu tuner rapid cu funcție de înregistrare USB și teletext. Modelul de 43 inci impresionează prin calitatea sa înaltă a imaginii, culorile bogate, contrastul ridicat și profunzimea enormă a câmpului.

Verdictul nostru: O valoare bună, foarte bună pentru bani.