Liderul pieței TV Samsung GU43TU8079 a anunțat noua gamă de televizoare 4K și 8K în februarie 2020. Pe lângă modelele QLED cu prețuri ridicate, Samsung are și câteva dispozitive ieftine 4K în programul său. Seria de model TU8079 cu preț redus din seria 8 are un ecran de înaltă rezoluție Crystal 4K, Tizen SmartTV, control vocal și un tuner triplu cu teletext. Seria de modele Samsung TU8079 va fi disponibilă în 6 dimensiuni diferite față de aprilie 2020.

REVIEW Samsung GU43TU8079

Samsung GU43TU8079

Samsung GU43TU8079UXZG de 43 inch în testul individual

Ieftin nu trebuie să fie întotdeauna rău. Costul accesibil de 43 de la Samsung este un televizor 4K SmartTV de ultimă generație. Echipamentele sunt similare modelelor QLED la prețuri ridicate. La bord se află SmartTV bazat pe Tizen 5.5, control Smart Home cu asistenți vocali Alexa și Bixby, precum și un tuner triplu pentru satelit, cablu și antenă.

Samsung GU43TU8079 vine cu picioare și o telecomandă inteligentă modernă. Dacă doriți să atârnați 43 incher pe perete, aveți nevoie și de un suport de perete în format VESA 200 x 200 .

Când este montat complet, Samsung GU43TU8079 arată elegant și de înaltă calitate. Prelucrarea este de asemenea corectă. Telecomanda Smart inclusă este aceeași cu modelele QLED mai scumpe și se potrivește foarte bine în mână.

Samsung GU43TU8079

Dotare Samsung GU43TU8079

Echipamentul este complet și nu lasă nimic de dorit. Cu 3 porturi HDMI și 2 USB, precum și o ieșire digitală optică și o conexiune AV analogică, panoul de conexiune este dotat în mod extraordinar. WLAN și Bluetooth wireless pentru o bară de sunet sau tastatură sunt de asemenea disponibile. Pentru recepția TV este disponibil un tuner triplu pentru satelit, cablu și antenă. Funcția de înregistrare USB este dezactivată din fabrică, dar poate fi activată cu un mic truc. Cu ajutorul telecomenzii serviciului de la SmartTV4Puteți accesa meniul de servicii ascuns și, printre altele, puteți activa funcția de înregistrare USB.

 

Tizen Smart TV

Smart Hub-ul în combinație cu sistemul de operare Tizen 5.5 funcționează plăcut și este echipat cu numeroase funcții de internet. Toate serviciile de streaming importante și cunoscute, cum ar fi Amazon Prime Video , Disney + sau Netflix, sunt preinstalate. Pe lângă bibliotecile media, este disponibil și un browser web complet. Navigarea cu telecomanda inteligentă este intuitivă și rapidă. Cu o singură apăsare a unui buton, aveți acces la dispozitive externe ( playere Blu-Ray , console de jocuri …) TV LIVE, biblioteci media și servicii de streaming.

Casă inteligentă

Dacă doriți să-l aveți și mai convenabil, puteți controla și televizorul Samsung prin voce. Asistentul vocal Bixby pornește automat folosind butonul microfon de pe telecomandă. Dacă preferați Alexa, mai aveți nevoie de un difuzor Amazon Echo Dot . Ambele sisteme funcționează fără probleme.
Cu aplicația SmartThinks, aparatele de uz casnic (de exemplu , interfon video , prize inteligente ) pot fi conectate în rețea și controlate prin intermediul televizorului.

calitatea picturii Samsung GU43TU8079

În primul rând: Samsung GU43TU8079 este un model ieftin la nivel de intrare și desigur nu atinge calitatea imaginii a unui televizor QLED sau OLED scump. Cu toate acestea, 43 incher-urile accesibile au multe de oferit.

Ca panou se folosește un panou VA cu o rată de actualizare a iluminării de 50 Hz native și Edge LED. Ecranul este lansat de noul procesor Crystal 4K, care procesează și afișează imaginea în timp real și o optimizează.

În test, am jucat filmul Avengers: Endgame în 4K pe Ultra HD Disc . Calitatea imaginii este impresionant de bună cu HDR. Culorile sunt bogate, dar nu exagerate. Imaginea este crocantă, chiar și cu mișcări rapide. În personajul de film Rocket Raccoon (racul, numit și iepure), fiecare păr din blană este clar vizibil. Samsung face față foarte bine contrastului, în special cu tonuri întunecate. 43 incher nu reușește 100% perfect la negru, dar este totuși satisfăcător.

În plus față de filmele 4K de înaltă rezoluție, conținutul HD este afișat și ascuțit. Procesorul de imagine Crystal 4K face o treabă excelentă, dar își atinge limitele cu semnale analogice.
Dacă doriți să utilizați monitorul de 43 inci ca monitor XXL, puteți face și acest lucru. Deși acest lucru este posibil numai prin HDMI, rezoluția completă 4K este acceptată cu HDR. În modul joc, întârzierea de intrare este mai mică de 15 ms.

În total, Samsung GU43TU8079 poate convinge prin calitatea sa de imagine ridicată.

Samsung GU43TU8079

Calitatea sunetului

Samsung GU43TU8079 are un sistem de difuzoare 2.0 canale încorporat cu 20 de wați. Sistemul de sunet este foarte bine coordonat și reproduce voci clar de înțeles. Subwooferul care lipsește se remarcă în scenele de acțiune și videoclipurile muzicale. Mai ales în intervalul de frecvență joasă, în special atunci când cântă bas, 43 incher rămâne rapid fără aer. Cu toate acestea, problema poate fi rezolvată cu ușurință cu o soluție externă de sunet. Samsung TU8079 nu acceptă Dolby Atmos, dar cel puțin acceptă Dolby Digital Plus până la 7.1 canale.

Sfatul nostru: bara de sunet wireless Samsung HW-R450 cu subwoofer wireless și 320 watt de putere. Sistemul de sunet nu numai că oferă un sunet bogat în home theater, ci poate fi controlat în mod convenabil folosind telecomanda TV.

Samsung GU43TU8079

Concluzie Samsung GU43TU8079

Ne-a plăcut Samsung GU43TU8079 la un preț rezonabil la test. 43 incher arată elegant, este bine făcut și bine echipat. Samsung convinge cu o imagine ascuțită și cu contrast ridicat, cu culori bogate. De asemenea, 43 incher face față extrem de bine cu scalarea 4K a conținutului HD și SD.

Verdictul nostru: o valoare foarte bună pentru bani, recomandat!